dijous, 5 d’abril del 2012

Concentració el 14 d'abril contra les retallades als drets i llibertats civils


Des de la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) s'ha convocat una concentració el 14 d'abril a la Plaça Catalunya de Barcelona sota el següent manifest que els qui defensem la llibertat del Dani i l'Isma compartim plenament:

Des de la FAVB, Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona, sempre hem manifestat el nostre més ferm rebuig a totes les formes de violència. Considerem que el dret a la protesta ha de poder-se expressar de forma pacífica, sense ésser desvirtuat per accions violentes de part dels manifestants o de la policia. És per aquest motiu que la FAVB, conscient de la seva responsabilitat com a moviment ciutadà, sempre s’ha situat al capdavant de la defensa dels drets i llibertats civils, especialment quan aquestes es veien amenaçades per pulsions autoritàries.

El passat dimarts 4 d’abril, el conseller d’Interior del govern català Felip Puig va fer unes declaracions que marcaven un perillós punt d’inflexió en el nostre règim de drets i garanties jurídiques i obrien una deriva vers l’autoritarisme, en promoure: la restricció del dret de reunió, l’enduriment del codi penal, el foment de la delació ciutadana, així com l’empresonament i detenció preventiva; a les quals cal afegir les mesures proposades pel Govern central d’estendre la legislació antiterrorista als actes de vandalisme urbà.

Considerem que aquestes mesures no només seran ineficaces per atallar les situacions de violència que es donen a la nostra ciutat, sinó que la seva implementació suposarà un atemptat directe als drets i llibertats civils tan costosament guanyats després de 40 anys de dictadura. Seguretat i llibertat no són dues realitats contraposades, sinó les dos cares d’una mateixa moneda.

És per aquest motiu que des de la FAVB convoquem els veïns i veïnes de Barcelona, el món associatiu i els diferents agents socials a concentrar-se de forma massiva i pacífica a la plaça Catalunya el proper dissabte 14 d’abril a les 12 hores per expressar el nostre rebuig a les retallades en drets i llibertats civils.


Més informació i adhesions d'entitats:

http://retalladesllibertatscivils.wordpress.com/