dimarts, 17 d’abril del 2012

El 21 abril a Olot diem no a la repressió!

La Garrotxa també els vol a casa! Per la llibertat dels detinguts al 29M i en contra de la deriva autoritària dels governs del PP i CiU. Prou repressió!!

A les 17 hores del dissabte 21 d'abril de 2012, aniversari de la Sentencia Arbitral de Guadalupe que certificava la victòria Remença, ens concentrarem pacíficament davant de l'Ajuntament d'Olot al Passeig del Firalet.

Manifest:

Ciutadans d’Olot i de tota la Garrotxa, avui 21 d’abril aniversari de la Sentencia Arbitral de Guadalupe, fet que certificava la victòria de la rebel·lió dels remences catalans ens trobem aquí per denunciar el greu retrocés en les llibertats i en els drets civils que amenaça el nostre poble. Ja fa x dies que tres joves catalans estan empresonats pel sol fet de participar en els piquets de la jornada de vaga del 29 de març. Tot el seu delicte va ser creuar uns contenidors a l’avinguda Diagonal de Barcelona, davant la facultat on estudien Ciències Físiques, durant el matí de la vaga.

És per això que estan tancats de forma indefinida com si fossin perillosos delinqüents. Molts altres joves que van ser detinguts estan a l’espera de judici per fets similars. Mentre el govern espanyol ha iniciat una campanya per, un cop més, canviar de nou el codi penal i endurir la legislació davant el que ells anomenen vandalisme i terrorisme antisistema. Però no ens enganyem, l’objectiu de tot plegat és espantar a la ciutadania organitzada, als sindicats i als moviments en un moment en que estan desplegant les polítiques més agressives de la historia de les darreres dècades contra els drets laborals i socials conquerits  durant molts anys de lluites obreres i ciutadanes...

Davant la possibilitat de que l’oposició a les seves polítiques creixi volen tenir a mà els instruments de repressió, volen atemorir a la gent perquè es quedi a casa mentre dia a dia ens prenen els nostres drets i esmicolen la salut, l’educació, els serveis socials, els serveis públics. Aquests mateixos governants son els que promouen amnisties fiscals pels defraudadors i pels que evadeixen capitals. Son els mateixos que impulsen polítiques que fomenten la desigualtat entre les persones. Són els mateixos que callen vergonyosament  quan el Borbó es gasta el diners dels nostres impostos matant pobres elefants en països com Botswana on l’esperança de vida al néixer és de 53 anys i on la SIDA afecta a 1 de cada 4 adults. Són els mateixos que proscriuen la llengua catalana al País Valencià o les Illes.


Es per tot això que no estem disposats a callar. La seva crisis capitalista no la resoldrem amb més desigualtats i injustícies. Que no ens enganyin, estan aprofitant l’escenari de desastre econòmic que ells mateixos han propiciat per enfortir el seu poder i per acumular més i més recursos en menys mans. I volen fer deteriorant més la pobre democràcia que hem tingut fins ara. Volem que anem cap a una societat més injusta i més autoritària.

Però nosaltres des d’aquí els hi diem que no els deixarem que es surtin amb la seva. Que tornarem a sortir al carrer tants cops com calgui fins que el Isma, el Dani i el Javi siguin lliures. Els volem a casa amb les seves famílies, els volem a la Universitat, estudiant per fer més culta i millor la nostra societat. Nois, estem en vosaltres! No us deixarem sols! Aturem la repressió!