dimarts, 10 d’abril del 2012

La jutgessa es basa en un article de La Vanguardia per mantenir la presó preventiva

Com avança el Setmanari La Directa, en l'argumentari que sosté la jutgessa Carmen García Martínez, titular del jutjat d'instrucció número 18, es desestima el recurs contra la presó preventiva de l'Ismael i el Daniel per tres motius.

Els dos primers es mantenen en l'auto que va dictar, i són el risc de fuga i el risc de reincidència. En aquest cas, la jutgessa reitera i aprofundeix en descriure els dos estudiants (modèlics segons els seus professors de la UB) com a criminals molt perillosos i que estarien planejant nous delictes. El que la jutgessa no ha explicat és que si ja estaven detinguts quan es van produir els aldarulls de la tarda del 29 de març, quin sentit té continuar mantenint-los en presó per evitar aldarulls?

Però el tercer argument usat demostra una frivolitat desesperançadora: la magistrada utilitza articles periodístics per establir connexions amb un suposat moviment anarquista italià. Sens dubte, es refereix a un article d'Enric Juliana publicat a La Vanguardia, on sense aportar proves de cap mena s'inventa (no hi ha cap altra paraula que ho descrigui) un relat on les protestes a Barcelona estan dirigides per grups violents d'italians, grecs i sudamericans.

Així, ha desestimat cartes de suport i certificats de bona conducta per considerar-los sense interès legal, però ha citat un article periodístic que no aporta cap prova ni cita cap testimoni.